Ukraina avustus - Timppa

Ukraina avustus - Timppa
Ukraina avustus - Timppa Ukraina avustus - Timppa Ukraina avustus - Timppa Ukraina avustus - Timppa
0,00 €
Sisältää alv. 24 %
Tuote on tilapäisesti loppunut.
Saatavuus Loppu

Suomen Sivuvaunu OY on ostanut 10 vuotta Ukrainasta osia paikalliselta asiamieheltä. Dmitry on tehnyt Kiovassa töitä meidän eteen vuosia (osat sellaisia kuin ne sattuu kylällä olemaan ja niiden laatu ei ole Timpan vika), mutta niin vaan näillä osilla on Suomessa saatu pidettyä koko joukko Ukrainalaisia KMZ pyöriä ajossa.

Tällä hetkellä mies on perheineen pulassa, kuten koko Ukrainan kansa.

Koska tilanne on mikä on, avustan yksityishenkilönä Sasu Peltokangas, häntä ja hänen perhettään. Mikäli sinä haluat olla mukana yhdessä auttamassa Timppaa, voit tulla mukaan. Raha tulee yksityishenkilö Sasu Peltokankaan avaamalle erilliselle keräystilille ja rahat siirretään perheelle täysimääräisenä.

Avustukseen osallistumisesta tulee sinulle erillinen maili, jossa on keräystilin numero. Summa on täysin vapaa. En julkaise kenenkään lahjoittajan tietoja.

Jotain pitää tehdä ja minä ajattelin että autan edes yhtä perhettä. On totta, että OYn ja Timpan välillä on ollut kyse liiketoiminnasta, mutta tällä hetkellä mies perheineen on päätynyt tunneliin missä ei valo paista. Perhe on maansisäisinä pakolaisina länsi Ukrainassa tilapäismajoituksessa ilman töitä ja tuloja. Ihmisen mieli on semmonen että pienikin apu tässä tilanteessa tekee paljon. Avustus on tarkoitettu perheen asumiskuluihin, ruokaan ja hygieniaan. 

Pohjanmaan poliisilaitos on hyväksynyt tämän pienkeräyksen keräysnumerolla RA/2022/299. Keräysnumero pidetään esillä yleisöä varten. Keräys päättyy toukokuun loppuun mennessä, tai aiemmin mikäli perhe pääsee palaamaan kotiinsa Kiovaan.

Voi olla ajatuksena naiviakin auttaa vain yhtä perhettä tällaisessa tilanteessa, mutta näin nyt teen koska mies on minun oma kontakti Ukrainaan ja haluan auttaa hänen perhettä. Ukrainan asia on myös meidän asia. Kiitos ymmäryksestä.

Päivitys

Timpan sisko oli perheineen jumissa Kiovassa viikon ja viettivät yöt kellarissa. Pääsivät ulos kaupungista kun taisteluissa koitti hiljaisempi vaihe ja he saapuivat Timpan luo läntiseen Ukrainaan. Tämän jälkeen kaikki siirtyivät yhdessä Taka-Karpaateille. Kyseessä syrjäinen Ukrainan maaseutu, pikemmin vuoristoinen peräkolkka rajoittuen Romaniaan, Unkariin, Slovakkiaan ja Puolaan.

Vaikka alue oli toistaiseksi ollut rauhallinen ja sotimiselta välttynyt, ahdistus ja pelko jatkui. Päivää pidemmälle ei tiennyt miten tilanne kehittyy. Mietinnän jälkeen naiset ja lapset jatkoivat yhdessä matkaa EU alueelle tavoitteenaan Praha Tsekeissä. Miehet jäivät Ukrainaan.

Praha oli kuitenkin täynnä pakolaisia. Matkaa oli pakko jatkaa Saksaan, koska mitään paikkaa ei löytynyt. Määränpääksi tuli Nürnberg ja siellä sijaitseva suuri pakolaisten vastaaonttokeskus. Tilaa löytyi ja naiset sekä lapset ovat nyt siellä turvassa.

Saksalaiset ovat hoitaneet pakolaisaaltoa tarmokkaasti. Timpan ja hänen siskonsa perheille on luvattu että he saavat yhteisen asunnon Keski-Saksasta Fuldasta. Paikka järjestyy sikäläisen Saksalaisen vanhemman lahjoittapariskunnan kautta. Kysessä on pieni käyttämättömänä ollut talo. Kaikki pystyvät näin asua yhdessä oman katon alla. Heille järjestetään myös tulevaisuudessa sosiaaliturva Saksan valtion taholta. Akuutti kaaostilanne on täten ohi ja keräys voidaan päättää. Perheet eivät ole kyeneet palaamaan koteihinsa ja miehet ovat Ukrainassa. Mutta tilanne on ns hallinnassa EU viranomaisten taholta ja perheillä on turvattu tilanne, toisin kuin monella muulla.

Rahaa avustustilille kertyi yhteensä 995€ 14.3. mennessä. Kertyneet varat on lähetetty täysimääräisenä kahtena eränä seuraavasti.

2.3. 500€ ja pankki veloitti 29€ (omat ja vastaanottajan kulut)

15.3. 437€ ja pankki veloitti 29€ (omat ja vastaanottajan kulut)

Tilin saldo 0€

Rahoilla on tuettu maan sisäistä pakolaisaikaa (ruoka, asuminen, hygienia), matkaa EU alueelle sekä asettumista Fuldaan odottamaan sodan päättymistä.

Kukaan suvusta ei ole kuollut tai sairastunut. Perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa, mutta kyeneet tekemään kipeitä päätöksiä ja yrittävät selviytyä. Naiset ja lapset päässeet turvaan Saksaan ja toimentulo on luvattu järjestää tulevaisuudessa EUn kassan kautta. Timppa on ollut erittäin kiitollinen siitä että kaukana olevat ihmiset auttavat heitä - juuri silloin kun kaikki menee pieleen. Kaikki haluavat että sota päättyy mahdollisimman pian ja he pääsevät yhdessä takaisin rakentamaan omaa tulevaisuuttaan omassa maassaan.

Hätäapukeräys perheelle on nyt päättynyt. Päivitän perheiden tilannetta sitämukaa mitä tietoa saapuu. Kiitos arvokkaasta tuestasi silloin kun sitä tarvittiin. 

Arvostelut 0 arvostelua